Izuzetni poslovni i finansijski rezultati UniCredit banke

Bez autora
Mar 20 2012

Broj klijenata UniCredit banke u Srbiji iz godine u godinu raste, a u skladu sa tim i ukupan portfolio kredita i depozita. Kroz poboljšanje kvaliteta usluge, povećanje efikasnosti i adekvatno upravljanje rizikom, ova banka je nastavila da kontinuirano ostvaruje izuzetne poslovne i finansijske rezultate. Zahvaljujući upravo ovakvim rezultatima, UniCredit Grupa je obezbedila konstantan i značajan priliv kapitala za razvoj poslovnih aktivnosti u Srbiji. UniCredit Bank Srbija se, pažljivo birajući i podržavajući ključne nosioce održivog razvoja srpske privrede, usredsredila na to da doprinese procesu unapređenja srpskog društva u celini. Upravo rezultati koje je UniCredit Bank Srbija postigla na kraju trećeg kvartala 2011. godine predstavljaju istinski dokaz za to.

Izuzetni poslovni i finansijski rezultati UniCredit bankeBroj klijenata UniCredit banke u Srbiji iz godine u godinu raste, a u skladu sa tim i ukupan portfolio kredita i depozita.

Kroz poboljšanje kvaliteta usluge, povećanje efikasnosti i adekvatno upravljanje rizikom, ova banka je nastavila da kontinuirano ostvaruje izuzetne poslovne i finansijske rezultate. Zahvaljujući upravo ovakvim rezultatima, UniCredit Grupa je obezbedila konstantan i značajan priliv kapitala za razvoj poslovnih aktivnosti u Srbiji.

UniCredit Bank Srbija se, pažljivo birajući i podržavajući ključne nosioce održivog razvoja srpske privrede, usredsredila na to da doprinese procesu unapređenja srpskog društva u celini. Upravo rezultati koje je UniCredit Bank Srbija postigla na kraju trećeg kvartala 2011. godine predstavljaju istinski dokaz za to.

Ova banka zauzima vodeću poziciju na srpskom tržištu i sa 400 miliona evra uplaćenog i upisanog kapitala banka ima veoma visok nivo kapitalizacije, dok je poslednje povećanje kapitalne baze, u iznosu od 57 miliona evra sprovedeno u septembru 2011.

UniCredit banka je dostigla veoma visok nivo efikasnosti koji može da predstavlja primer drugim bankama u zemlji. Ona održava nivo rizičnih plasmana pod strogom kontrolom, tako da su oni na znatno nižem nivou od trenutnog proseka na tržištu. Takođe, banka ostvaruje solidan nivo profitabilnosti, pa je u prvih devet meseci 2011. godine, neto profit pre oporezivanja povećan za 35 posto, na iznos od 2,9 milijardi dinara.

U poslednje tri godine banka je zahvaljujući podršci UniCredit fondacije, investirala preko 1,5 miliona evra u projekte od izuzetnog društvenog značaja u Srbiji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik